De laatste jaren is de buxusmot een steeds bekender diertje in de tuin. Deze rupsen eten jouw prachtige buxushagen helemaal leeg. Gelukkig zijn er verschillende middelen om de buxusmot te bestijden op Millium.nl. Hier kunt u alvast een kort overzicht lezen.

Handmatig bestrijden
De milieuvriendelijkste optie om de buxusmot te bestrijden, is om de rupsen handmatig van de buxussen af te halen. Als je deze methode kiest, moet je wel grondig te werk gaan zodat er geen enkele rups overblijft. Eenmaal dat de rupsen gevangen zijn, moet u ervoor zorgen dat ze in een goed afgesloten zak zitten. Als ze ontsnappen zouden ze nog meer schade kunnen aanrichten.

Bestrijdingsmiddelen
Er zijn ook tal van chemische middelen die de buxusmot kan verdelgen. Probeer deze middelen alleen maar aan te brengen in de avond, omdat dan nuttige insecten zoals de bijen en hommels minder actief zijn.

Buxatrap
Het is ook mogelijk om een val te zetten voor de rupsen. Dit plastic omhulsel wordt gevuld met feromonen die vlinders aantrekt. Dit is een zeer effectieve én milieuvriendelijke manier om de buxusmot tegen te houden.

Spiritus
Wil je liever de planten niet bestrijden met gif? Neem dan een mengsel van spiritus en groene zeep. Het werkt minder goed, maar je werkt zonder gifstoffen.

Als u een kijkje neemt op Millium.nl vind je allerlei handige tips en een uitgebreid artikel over de bestrijding van de buxusmot. Lees deze grondig door en voor je het weet is de buxusmot verleden tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.