Woolrich jassen zijn jassen die altijd al een zekere mate van populariteit hebben gehad. De laatste jaren valt echter op dat, nog meer dan anders, de outdoor look van de Woolrich jassen enorm goed aanslaat. Ook al is Woolrich vandaag de dag een merk dat zowat het hele spectrum van de modewereld beslaat, het iconische kledingstuk van dit Amerikaans merk zijn en blijven de alom gekende Woolrich jassen. Een item dat niet mag ontbreken in de kleerkast van de moderne man.

Woolrich: een geschiedenis

Woolrich jassen komen voor het eerst op de proppen meer dan 175 jaar geleden. Opgericht in 1830 door ene John Rich was Woolrich van oorsprong een producent van wollen dekens voor de houthakkers in de regio. Deze wollen dekens van Woolrich bleken ook populair tijdens de burgeroorlog toen deze aan soldaten werden meegegeven voor barre omstandigheden te overleven. Net omdat de Woolrich dekens zo goed bleken in het overleven van extreme omstandigheden werd er al snel beslist kleding van te maken. De Woolrich jas was geboren en het duurde niet lang of ook het Europese vasteland ging voor de bijl.

Praktisch en high-end

Woolrich jassen staan dan ook voornamelijk voor een praktische jas die jouw lekker warm zal houden. Een praktische jas die bovendien van een haast onverslaanbare kwaliteit is en een echte ruige look geeft aan iedere man. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Woolrich jassen sterk opgepikt worden door de modewereld. Het is echte high-end fashion geworden. Zin gekregen om er zelf eentje aan te schaffen? Oger.nl biedt een breed gamma aan Woolrich jassen aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.