De kans is groot dat je ze al wel eens bent tegengekomen de laatste maanden: espadrilles. Maar wat is dat nu eigenlijk exact en waarom zou je er goed aan doen om ook een paar aan te schaffen? Espadrilles zijn een type sandalen met roots in de Pyrenee├źn die gemaakt zijn van katoen. Dit werd dan verstevigd met een laag rubber die de zool vormde. Het is die zool die ook het belangrijkste kenmerk van de espadrille vormt: dat hoort op een touwen zool te lijken.

Waarom espadrilles?

Espadrilles zijn bijzonder lichte schoenen die bij uitstek geschikt zijn voor de zomer en voor warme temperaturen. Dit komt uiteraard omdat espadrilles heel wat lucht doorlaten naar de voeten en zodoende jouw voeten goed laten ademen. Komt nog eens bij dat de schoenen zelf extreem flexibel en licht zijn: ideaal om mee te graaien in een tas of een koffer dus. Ze nemen quasi geen plaats in en zijn een stuk steviger dan je zou vermoeden. Regen? Ook geen probleem: espadrilles kunnen tegen een stootje.

De moderne variant

Geen wonder ook dat de espadrille die eigenschappen heeft: in vroegere tijden werd het schoeisel door boeren ontwikkeld die geconfronteerd werden met warme temperaturen in een bergachtig landschap. Vandaag de dag zijn espadrilles vooral een hot item in de modewereld. De zool kan een hak vertonen en tal van designers zijn volop aan het experimenteren met verschillende materialen. Trek gekregen in de aanschaf van een paar knappe espadrilles? Op Oger.nl kan je lekker grasduinen door een hele collectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.