Iedereen die ooit al eens een ski heeft aangebonden, of zelfs maar enige tijd heeft doorgebracht in een bergachtig gebied, kent vast en zeker het merk Moncler. Komt de naam zelf je niet bekend voor? Dan herken je hoe dan ook binnen de seconde de kenmerkende donsjassen die Moncler zo’n legende hebben gemaakt. Donsjassen die niet toevallig bijzonder vaak gedragen worden door wintersporters.

Moncler: de levenswandel

Moncler zag het levenslicht in 1952 in een kleine ruimte te Grenoble. Quasi vanaf de start van de onderneming produceerden ze al de legendarische donsjassen die hen wereldwijde bekendheid zouden opleveren. Het doelpubliek in die tijd? Geen sporters maar arbeiders. Echter werkmannen die zich warm hielden met de knusse, stevige en kwaliteitsvolle donsjassen. Het duurde echter niet lang voor ook wintersporters ontdekten dat Moncler jassen ideaal geschikt waren voor wintersport. Vanaf toen ging het snel: in de jaren ’70 kwam er een heuse explosie aan populariteit en meer en meer werd Moncler ook door de modewereld opgepikt. Vandaag de dag heeft het merk een uitgebreid assortiment aan producten en zelfs een eigen haute couture-lijn.

Groter dan de sport

Moncler is groot geworden dankzij wintersport en dan voornamelijk skiën. Het is dan ook niet toevallig dat de explosieve groei van Moncler als merk samenviel met de groeiende populariteit van deze wintersport. Het moet echter gezegd worden dat Moncler jassen al lang niet meer voorbehouden zijn voor de berg: tegenwoordig zijn de donsjassen echte stijliconen die je voor heel wat gelegenheden boven kan halen. Interesse in een Moncler jas? Neem dan zeker eens een kijkje op Oger.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.