Italië is het land van de mode bij uitstek. Dat heeft uiteraard met tal van redenen te maken: in de eerste plaats een traditie die er al snel werd geïnstalleerd waarbij een nadruk op stijl en kwaliteit werd gelegd. Caruso is dan ook een echte exponent van deze rijke traditie aan meester kleermakers. Dit modemerk is een echte must have in iedere kast.

Een korte geschiedenis

In 1958 wordt Caruso opgericht door Raffaele Caruso. Deze meester kleermaker heeft zijn opleiding afgerond en droomt ervan om zijn eigen atelier te openen. Vanzelfsprekend kiest hij als locatie zijn eigen geboortedorp Soragna. Naar aloude Italiaanse traditie begint Caruso als een echt familiebedrijf: de vrouw en de zus van Raffaele waren de werkkrachten die de opstart mogelijk maakten. Zoals dat gaat met kleding van een hoge kwaliteit: zo bescheiden als in de begindagen bleef het niet lang. De nadruk op hoogwaardige materialen en het unieke gevoel voor stijl van Raffaele zorgden voor een explosieve groei. Zeker in de jaren ’70 sloeg Caruso doorheen het hele land aan en werd het een belangrijke speler. Vandaag de dag? Een mastodont die maar liefst 600 mensen te werk stelt. De sector? Luxe herenkleding.

Caruso: kwaliteit eerst

Caruso staat nog steeds garant voor de kwaliteit die je van een meester kleermaker verwachten mag. Dat is dan ook het grote geheim van het bedrijf: een niet aflatende focus op hoogwaardigheid, op materialen en op pasvorm. Zelf een pareltje van Caruso in huis halen? Check dan zeker even de webshop van Pauw.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.