Jacob Cohen is een merk dat misschien niet iedereen meteen kent. Iets dat eigenlijk wel zou moeten: de spijkerbroeken van Jacob Cohen zijn namelijk niet meer of minder dan legendarisch te noemen. Dit Italiaanse kledingmerk is dan ook zonder enige twijfel één van de toppers in de sector en een must have in de kast van iedereen die modebewust is.

Een korte geschiedenis

De geschiedenis van Jacob Cohen vangt aan in 1985. In het kleine plaatsje Veneto in Noord-Italië beslist Nicola Bardelle Jacob Cohen op te richten. Vandaag de dag is het bedrijf in handen van zijn zoon Tato Bardelle die in 2003 uitpakt met een frisse, nieuwe look. Waar bij de aanvang de nadruk nog lag op kleding voor de werkman werd dit vervangen door een focus op luxe. Goede pasvormen, een trendy look en echte hoogwaardige materialen werd het devies. Sterker nog: de spijkerbroeken van Jacob Cohen zijn stuk voor stuk handgemaakt. Zo ben je zeker van de kwaliteit die je zoekt.

Luxe en comfort

Luxe en comfort zijn twee begrippen die hand in hand horen te gaan. Of dat is althans de zienswijze van Jacob Cohen. Wat is immers het nut van hoogwaardige materialen te gebruiken en een indrukwekkende stijl te ontwikkelen als het niet lekker zit? Leuk om te weten ook: Jacob Cohen gebruikt bij zijn wassingen en bij het verven nooit chemische processen. Zelf eens ervaren hoe zo’n Jacob Cohen jeans nu eigenlijk past? Op de webshop van Pauw.com kan je een uitgebreid assortiment terugvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.