Er was een tijd dat een jeans beschouwd werd als een kledingstuk voor werkmannen en geen plaats had in de modewereld. Geen enkele persoon van standing wou in een jeans gezien worden en fashionable was het al zeker niet. Vandaag de dag is die manier van denken echter al lang achterhaald. Vandaag de dag beseffen we maar al te goed dat ook jeans echte mode kan zijn. Dat ook jeans bijzonder stijlvol zijn mits goed gedaan. Een grote reden voor deze ommekeer? Het werk van Adriano Goldschmied.

Een echte artiest

Adriano Goldschmied is een Italiaans mode icoon die zich in de jaren ’80 volledig smeet in de wereld van de jeans en al snel de koning van denim werd. Hij ontwierp en produceerde hoogwaardige jeansbroeken in denim die voor het eerst ook echt gezien werden als stijlvol. Een paar adelbrieven? Goldschmied staat te boek als één van de oprichters van Diesel en fungeerde als consultant voor zo goed als elk bekend jeansmerk en zo goed als elk bekend modehuis in de jaren nadien. In 2000 was Goldschmied het adviseren echter moe en richtte een eigen merk op: Adriano Goldschmied denim. Het resultaat van dat werken voor eigen rekening? Op Pauw.com kan je de collectie er even op na slaan.

Kwaliteit eerst

Het spreekt voor zich dat kwaliteit nog steeds het hoge woord voert bij Adriano Goldschmied. Je kunt er zeker van zijn dat de wassingen jaren goed blijven. De jeans zijn gedetailleerd afgewerkt en hebben een schitterende pasvorm: niet voor niets paraderen sterren als Eva Longoria en Oprah Winfrey met de jeans van Adriano Goldschmied.

Leave a Reply

Your email address will not be published.