In 1969 werd in Italiƫ het modemerk Aspesi opgericht door Alberto Aspesi. Sinds dat jaar heeft Aspesi zich ontwikkeld tot een exclusief Milanees topmerk dat desondanks altijd een aura van mystiek heeft weten te bewaren. Dit heeft ongetwijfeld dan ook veel te maken met het feit dat Alberto Aspesi zichzelf nooit echt als een modeontwerper heeft gezien: hij was een zakenman met gevoel voor stijl.

Aspesi?

Wat was dat gevoel van stijl dan? Aspesi pakt graag uit met artistieke ontwerpen in een eigenzinnig jasje. Het is een merk dat zich niet te buiten gaat aan overdreven campagnes of catwalkshows vol ontwerpen die niemand ooit zal dragen. Komt nog eens bij dat Alberto geen grote fan is van overdreven contact met de media. Bij Aspesi draait alles rond de kleding. Kleding die tijdloos, klassiek en minimalistisch is. Het is geen toeval dat Aspesi ook een luxe merk bij uitstek is: er wordt enkel en alleen maar met de beste materialen gewerkt.

Mee met de tijd

Aspesi was vanaf het begin een echte favoriet in de chique kringen van Milaan. Vandaag de dag heeft het merk zich echter ook ontwikkeld tot een echte topper onder de luxe vrijetijdskleding. Geleid door zakenmensen met gevoel voor mode zijn ze dan ook high-tech materialen en steeds meer kleur beginnen incorporeren in hun designs. Aspesi is mee met de tijd: er wordt non-stop onderzoek gevoerd naar wat het publiek nu eigenlijk echt wil zodat geen enkele trend echt uit de boot valt. Trek in het prachtige assortiment aan Aspesi kleding? De webshop van Pauw.com biedt een groot gamma aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.