De huizenmarkt gaat er langzaam maar zeker steeds beter uit zien voor mensen die een huis willen kopen. Toch is Nederland nog steeds één van de duurste landen om in te wonen en een huis te kopen. Alleen al door naar buurlanden te kijken, kom je er achter dat het een stuk goedkoper kan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen er voor kiezen om een huis te kopen in Duitsland. Makelaars als hollandimmocenter.com/nl spelen daar handig op door zich nadrukkelijk op de Nederlandse markt te begeven.

Iedereen kan een huis in Duitsland kopen
In eerste instantie trokken vooral mensen die al met pensioen waren richting Duitsland. Niet alleen omdat het wonen en leven veel goedkoper is dan in Nederland, maar ook omdat het in veel gevallen ruimer wonen is. Bovendien zijn de buurten in Duitsland vaak nog echt gemeenschappen waarbij men elkaar helpt en voor elkaar klaar staat wanneer het nodig is. De laatste jaren trekken echter ook steeds meer werkenden richting Duitsland en zo vreemd is dat niet. Je kunt namelijk gewoon in Nederland blijven werken en vaak kun je dan ook nog eens kiezen waar je belasting betaal. Met het nieuwe werken, waarbij steeds meer mensen vanaf huis werken is het natuurlijk eenvoudig een baan in de buurt van de grens maakt het natuurlijk nog makkelijker.

Betere zorg
Nog zo’n reden waarom steeds meer mensen Duitsland boven Nederland verkiezen. De zorg is er stukken beter, met name omdat de patiënt centraal staat terwijl in Nederland juist steeds meer mensen aangeven zich in het medische circuit ‘een nummer’ te voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.