Tegenwoordig worden er veel kunstkerstbomen aangeschaft. Het zijn vooral de jongeren die overgaan tot de aanschaf van een kunstkerstboom. Deze heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van een echte boom. Geen naalden in huis is een groot voordeel. Tegenwoordig zijn de kunstkerstbomen van Xmasdeco.nl zo gemaakt dat ze niet meer van echt te onderscheiden zijn. Wanneer hij eenmaal is opgebouwd, kan hij met een spuitbus worden bespoten, zodat men toch de geur heeft van een echte kerstboom.

Naast de kunstkerstbomen van PVC (polyvinylchloride) zijn er ook van PE (polyetheen). Door een mal van een echte tak te gebruiken, zien de kunstkerstbomen er ook als echt uit. Vaak is het opbouwen voor velen nog wel een tijdskwestie. Er zijn bomen die tak voor tak moeten worden opgebouwd. Dit neemt nogal wat tijd in beslag. De takken moeten op de juiste grootte in de boom worden geplaatst. Daarvoor begin je met de onderste ring en bouwt de boom ring voor ring op van groot naar klein.

Er zijn tegenwoordig ook al bomen waar de lichtjes vast inzitten. Wanneer de boom niet gebruikt wordt kan hij worden dichtgevouwen en op die manier worden opgeborgen. Tijdens het opzetten van de boom is het een kwestie van uitklappen en de boom kan er weer een aantal dagen staan tijdens de kerstdagen. Dit is wel de eenvoudigste manier om een kunstkerstboom te plaatsen. Je moet een kunstkerstboom niet aanschaffen omdat hij goedkoop is. De aanschaf van een kunstkerstboom is zeker niet goedkoop. De kostprijs is afhankelijk van de grootte en de manier waarop hij is gemaakt. Hoe duurder, hoe moeilijker het wordt om het van een echte te onderscheiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.